EN

LAJME

Duke lëvizur një hap më pranë Cloud Open Science Evropiane

POSTUAR ME 22 Shkurt 2021

None

NI4OS-Europe po sjell komunitetet shkencore një hap më afër përfshirjes së tyre në Cloud Open Science Science - EOSC, me bordimin e 2 depove, 6 temave, 4 gjenerike dhe 7 shërbimeve kryesore në katalogun e saj të shërbimeve. Burimet e bordit janë përdorur më parë në prodhim, kështu që të gjithë kanë një nivel të lartë të gatishmërisë së teknologjisë. Popullimi i portofolit të EOSC me shërbime me origjinë nga rajoni NI4OS-Evropë, rrit punën e shkencëtarëve që punojnë në çdo fushë shkencore të kërkimit, për prodhimin dhe kurimin e rezultateve shkencore brenda platformës së EOSC.

 

Brenda NI4OS-Evropë, burimet janë pajisur me terma të përcaktuara qartë të përdorimit, politikave të hyrjes dhe privatësisë dhe manualeve të përdorimit. Ato janë integruar në mjedisin paraprodhues NI4OS-Europe, i cili siguron disponueshmëri të lartë të burimeve përmes një sistemi monitorimi dhe mbështetje me cilësi të lartë përmes një sistemi të ndihmës.

 

Shfletoni katalogun NI4OS-Europe dhe zbuloni të gjitha burimet e bordit: https://catalogue.ni4os.eu

 

 

 

Sot katalogu NI4OS-Europe rendit 41 burime të regjistruara gjithsej, nga të cilat 19 janë me bord. 5 depo shtesë, 7 tema dhe 10 shërbime të përgjithshme janë shënuar si kandidatë brenda katalogut dhe së shpejti ato do të futen plotësisht në bord. Të gjitha burimet kanë një rëndësi të madhe shkencore, pasi ato pranohen si të rëndësishme dhe propozohen nga komunitetet shkencore të rajonit NI4OS-Evropë. Katalogu i NI4OS-Evropë do të zgjerohet me burime të reja kandidate: sot, 97 përshkrime të burimeve janë identifikuar tashmë, posaçërisht 27 shërbime gjenerike, 38 shërbime tematike dhe 32 depo. Ndërsa numrat rriten me kalimin e kohës, përparësia e NI4OS-Evropë është të identifikojë dhe të zgjedhë burimet me rëndësinë më të lartë dhe vlerën e shtuar për komunitetet e saj, duke adresuar kështu nevojat e një baze potencialisht të madhe klientësh, për t'u integruar në EOSC.