EN

LAJME

Webinar EOSC Enhance: Integrimi i Katalogëve Kombëtarë dhe Tematikë në Portalin EOSC – Projekti Pilot NI4OS -Europe

POSTUAR ME 18 Tetor 2021

None

Portali EOSC është pjesë e udhërrëfyesit të zbatimit të Resë Evropiane për Shkencën e Hapur si një nga shërbimet e planifikuara të "bërthamave të përbashkëta" që kontribuojnë në zbatimin e linjës së veprimit "Qasje dhe Ndërfaqe". Ajo siguron një kanal evropian të shpërndarjes që lidh anët e ofertës dhe kërkesës të EOSC dhe aktorëve të ndryshëm të saj.

Një nga funksionet më të kërkuara në procesin e mbledhjes së të kërkesave të kryera nga projekti Horizon 2020 EOSC Enhance ishte mundësia e integrimit e të gjithë katalogëve ekzistues me Portalin EOSC, qofshin ato kombëtare, rajonale ose tematike.

Gjatë pranverës dhe verës së vitit 2021, ekipi i EOSC Enhance koordinoi me NI4OS-Europe, projektin rajonal të EOSC që mbulon Evropën Juglindore, për të punuar në një pilot për të testuar këtë veçori të shumëpritur. Kjo përpjekje u diskutua gjithashtu në seminarin e përbashkët të organizuar nga Shtylla-EOSC në korrik, në bashkëpunim me projektet e tjera rajonale.

Në këtë webinar, ne do të mësojmë më shumë rreth këtij procesi dhe rezultateve të tij të para të prekshme, do të dëgjojmë drejtpërdrejt nga ofruesit që kanë futur me sukses burimet e tyre në Portal dhe do të hedhim një vështrim në hapat e mëposhtëm.

 

 

Kur?

26. tetor 2021 10:00-11:00 CEST 

 

 

Kush duhet të marrë pjesë?

 • Projekte të lidhura me EOSC
 • Ofruesit e Portaleve EOSC
 • Pronarët e katalogut
 • Organizatat kërkimore-shkencore
 • Zhvilluesit
 • Entuziastë të Shkencës së Hapur
 • Anëtarët e komunitetit më të gjerë EOSC
   

 

Folës

 • Federico Drago, Trust-IT Services (EOSC Enhance, moderator)
 • George Papastefanatos, Universiteti i Athinës (EOSC Enhance)
 • Athanasia Spiliotopoulou, JNP (EOSC Enhance)
 • Dusan Vudragovic (NI4OS-Europe)
   

 

Për rendin e ditës, ju lutemi vizitoni faqen zyrtare të internetit

Nëse jeni ofrues shërbimi për kërkime në Portalin EOSC, ose dëshironi të përfshini burimet tuaja, bashkohuni me ne dhe merrni pjesë në diskutim, shihni sesi katalogu juaj mund të integrohet me Portalin dhe të kontribuoni në fazën e zbatimit të EOSC.

 

 

Regjistrimi është i hapur